NLTAB

,

Art. 8211 Brandsläckaren mot litiumbatteri-brand (LITHEX – 6)

6195 kr

Brandsläckaren LITHEX-6 är ett av de få verktygen som kan bekämpa litiumbatteri-brand.

Artikelnr: 8211 Kategorier: ,

Brandsläckaren LITHEX-6 är ett av de få verktygen som kan bekämpa litiumbatteri-brand och bör därför alltid finnas där batterier laddas.
Litiumbatterier blir vanligare och vanligare och förekommer idag i såväl cyklar, som mobiltelefoner, bärbara datorer och bilar. Om ett litiumbatteri fattar eld och temperaturen blir för hög leder detta till en termisk rusning inne i batteriet, där anoderna och katoderna kommer i kontakt med varandra. Rusningen leder till en enorm temperaturutväxling som ger branden ett väldigt energiinnehåll, nästintill omöjlig att bekämpa med traditionella släckmedel så som kolsyra, skum, pulver eller vatten.

De nya AVD släckmedlet kyler ner och kapslar in branden med hjälp av mineralen Vermikulit.
Vermikulit expanderar i hettan och kapslar in eldhärden genom en mycket svårbrännbar barriär som klarar temperaturer över +1.100°C, inkapslingen stänger syret ute och kväver elden.
Vermikulit är en mineral som naturligt förekommer i Svensk natur som s.k. lermineral. Vermikulit har tidigare använts flitigt som isoleringsmaterial vid tillverkning av tillexempel eldstäder.

Brandsläckaren monteras lämpligen på en vägg i nära anslutning till batteriernas ladd-station.

Vikt 9 kg
Varukorg
  • No products in the cart.
Art. 8211 Brandsläckaren mot litiumbatteri-brand (LITHEX - 6)
Art. 8211 Brandsläckaren mot litiumbatteri-brand (LITHEX - 6)
- +
6195 kr
0