NLTAB

Dafo Miljö-Skumsläckare

3.595 kr

Miljösläckaren med bättre släckeffekt över tid, lägre underhålls behov och mindre negativ miljöpåverkan.

F6 Dafo Brands ”Gröna släckare”
Är lika röd som andra släckare. Nyheten är en unik konstruktion med en invändig skumpatron där skummet förvaras i koncentrat istället för utblandat i vattnet. Det gör släckaren överlägsen tidigare modeller både vad gäller släckeffekt och miljöpåverkan. Livslängd på skummet och omladdningsintervall mångdubblas. Vid användning har man alltid högsta släckeffekt eftersom skummet är ny-blandat med vattnet. Den kan också fyllas med alkoholbeständig skumvätska, något som är omöjligt med ordinarie släckare. Då skummets livslängd förlängs ges väsentligt lägre underhållskostnader, eftersom utbytet av skum kan ske mindre än var fjärde gång jämfört med vanliga skumsläckare Det innebär mindre servicearbete och reducerade kostnader. Trots det högre inköpspriset blir livstidskostnaden för släckaren mindre än för motsvarande tryckladdad släckare.

Ny teknik med många fördelar.
Den invändiga skumpatronen är nedsänkt i vattnet. När behållaren aktiveras punkteras CO2-patronen och trycket strömmar ner i skumpatronen. Skummet pressas ut och blandas omedelbart med vattnet. Konstruktionen ger många unika fördelar. Högre släckeffekt för det filmbildande skummet eftersom det inte försämras av lagring i samma utsträckning som blandat släckmedel. Nedbrytningen sker mer än fyra gånger så snabbt om skummet är utblandat i vatten jämfört med skum i koncentrerad form. I och med att skummet blandas med vattnet först när släckaren används har man alltid ett högeffektivt släckmedel även om släckaren har stått en längre tid före användning.

Tekniken ger betydligt mindre negativ miljöpåverkan.
En vanlig skumsläckare med skumkoncentratet utblandat i vattnet skall laddas om minst vart femte år. Att hälla ut mellan 6 och 10 liter skum-in-blandat vatten i avloppet ställer till stora problem för reningsverken. Många kommuner, naturvårdsverket och räddningsverket ser över sina regelverk och rutiner gällande hanteringen av skum.
År 2001 förbjöd Stockholm Vatten och Miljöförvaltningen i Stockholm att skumvätska hälls i ordinarie avlopp. Istället måste skummet omhändertas och skickas för destruktion. I skumsläckare med separat patron behöver skumbyte ske först efter 20 år. Inget vatten behöver hällas ur utan endast knappt 2 dl skumkoncentrat behöver tas om hand.

0
Varukorg
  • No products in the cart.
Dafo Miljö-Skumsläckare
- +
3.595 kr